Strömsholm <3

Hej!! 

Efter fantastiska 10 dagar i Tyskland och inspirerad till tänderna åkte vi till Strömsholm för att framförallt rida semifinalen för Flyinge hästsportklubb ! Corneo fick åka med för att få lite fler rundor i kroppen och testa det nya hackamoret på tävling som funkade bra o Tyskland! 

Detta gällde även med Alice då även hon hade ny betsling. 

Så på fredagen red jag först en 120 på Corneo där han var 4a utav 102 starter :) Och gjorde även en fin 130 runda med 4 fel i grunden. Hackamoret kändes toppen! 

Sen gick Alice samma 130 med ett ner i omhoppningen men känslan nu att faktiskt ha kontroll är magisk ! 

På lördags morgonen debuterade jag 135 med Corneo och när jag kom in på banan så känslan som fanns dagen innan med kontroll och balans var som bortblåst , nu var det som att rida i grimma och grimskaft .. Ingen bra grej! Nu funkade helt enkelt inte hackamoret och resultatet där efter. 

Sen var det dags för laghoppningen ,en lång stor bana hade Peter Lundström byggt ! 1-12 med en komb och en 3 komb. Min häst Alice hade faktiskt aldrig hoppat en sådan här bana men med all träning nu så kändes det ändå möjligt! Och SOM hon gjorde det! Inte i en bom och lekande lätt – Älskar den hästen! 

Mina grymma lagkamrater var inte sämre så inför runda 2 var vi på 0 fel ihop med Strömsholm och Södertälje! 

Runda 2 var samma bana så definitivt ett kraft prov för alla hästar o ryttare ! På framridningen tyckte jag att Alice fnös mkt , men var tvungen att koppla bort det ! Hon hoppade super och kändes som vanligt förövrigt! Väl inne på banan så hoppar hon lika bra men hör halvvägs att hon kämpar med andningen , tappar själv fokus in i 3 komb och hon bryter ut! Uteslutna går vi ut och jag ser då hur hon svullnat upp runt mun och näsborrar förmodligen ifrån ett stick av ngt djur! Stackars Alice! <3

Fredrik satte ytterligare en felfri runda och Lisa var också felfri! Nicole hade tyvär 12 fel så ihop med mitt resultat slutade vi 3a! Var väldigt nära vinst…MEN vidare till Falsterbo som är målet! 

Vi tillkallade veterinär till Alice och vi skulle avvakta och se om det svullnade mer, hon var nämligen opåverkad i vila och förövrigt pigg och åt. Hon blev inte sämre under kvällen så vi bestämde att ge det ett par dagar för svullnaden att lägga sig! Nu går hon lycklig i hagen o tar det lungt ett par dagar . 

Corneo gjorde en sista start där jag bytte till kandaret som också har funkat ok under Tysklands vistelsen och känslan återfann sig och vi gjorde en fin runda i 130. 

Underbart att få komma till mitt gamla hem Strömsholm där jag ihop med den klubben tagit 2 Lag SM guld och ett brons samt vunnit lilla GP på den banan. Härligt att få umgås med min mamma och Mårten ! All kärlek till er! 

Stort Tack till Annie Lienau som hjälpte mig under hela helgen, hade inte gått utan dig! 


Nu har hästar och jag några lugna dagar ! Planen är att rida i Fjärås nästa helg om Alice är ok! 

Ha en underbar vecka! 

Kram