Om mig

Annsie_5148b

Jag heter Ann-sofie Oscarsson-Munck och är 31 år gammal. Bor idag i Skurup i skåne och är förlovad med Ebbe Hellsing.

Jag föddes i Stockholm men tillbringade mina första år i livet på Öland. Jag var hästtokig från dag 1. Den första ridtermen jag lärde mig var ”yttertygeln” som jag glatt instruerade folk med när jag tittade på när min mamma ( Eva-karin Oscarsson) hade lektioner. När jag var 3 år flyttade vi till en gård i Dalby där jag fick min första ponny ( Gitte) . Med en mamma som då red i landslaget i dressyr och en pappa som var forna hopp ryttare så var målet inställt-Hästar&Hoppning!

Rida och hoppa var det bästa jag visste! Åren gick och jag började att tävla som 6-åring, kommer ihåg att den första tävlingen jag red var i Flyinge i granelundshallen då på min c-ponny ”Prides fellow” . Efter honom hade jag en C-ponny vi fött upp själva som hette ( Gittie) dotter till min B-ponny Gitte. Med henne red jag upp till MSVB men när jag var 14 år var för stor för henne och då gick jag direkt upp på stor häst.

Min mamma gjorde ett tappert försök att få mig att börja rida dressyr och jag kvalade till SM på ponny, men när SM kom så ville jag hellre åka på en liten hopp tävling, och så blev det.

1992 flyttade vi upp till Strömsholm. Min mamma fick en lärartjänst och där kan man säga att min resa med hästarna och tävlandet började på riktigt! Jag träffade min första idol-Jens Fredricsson. Som 11 åring så sprang jag i Jens´s stall och bad om att få hjälpa till, och han lärde mig enormt mycket. Han är än idag en av en handfull personer som lärt mig mest inom ridning och hoppning. När jag var 15 år så fick jag min första ”riktiga” hopphäst. Han hette ”Robocop” och var efter Robin z-Urbino, han hade gjort lika lite som jag när vi träffades men 2 år senare red vi i Junior landslaget i 4års tid och hann med två finaler i Europamästerskap, lag-sm guld, Guld på nordiskamästerskapen i lag, placeringar på SM och fina placerinagr i 150 hoppningar- En helt fantastisk häst! Under denna tid gick jag hoppgymnasiet på Strömsholm.

Jag fick även äran att rida en häst som gjort enormt avtryck i min själ och det var hingsten ”Elton” När jag fick honom så hade han gått 140 hoppningar med mycket duktigare ryttare än jag men vi på ngt sätt fann varandra, och från att varit en begränsad 140 häst i allas ögon så red vi felfritt i Nationshoppning i Poznan i 160 och vann 150, tog silver i lag på Europamästerskapen, vann drottningenspris och lillaGPn på Strömsholm. Red 160 i scandinavium och var uttagen och red i Falsterbo. En UNDERBAR underbar häst som jag saknar varje dag!

Efter gymansiet så jobbade jag hos fd förbundskaptenen i hoppning Henk Nooren där jag hade med mina hästar och fick mycket bra hjälp. 2003 började jag jobba på Strömsholm som unghästutbildare/hopplärare och där jobbade jag tom 2008. Under den tiden utbildade jag mig till B-tränare i Hoppning och tog Ridinstruktörexamen samt gick c-banbyggar utbildningen. Tog även hästskötar examen. Utbildade hästen ”Ligist” från att den var 3 år hela vägen upp till GP som sedan såldes till USA.

Dom personer som ligger bakom mina framgångar är min mamma, utan hennes hjälp i markarbetet hade jag aldrig kommit dit jag är idag. Sylve Söderstrand,tränade mig i många år och gav mig tillsammans med Jens Fredricsson en fantastisk grund i ridning & hoppning. Meredith Michaels Beerbaum, tog vid 2007 och har inspirerat och lärt mig massor .

Många av meriterna har jag redan nämnt men för att nämna några till så har jag tagit upp 10 hästar i svår klass . Vunnit 150 ,Placerad i 160 internationellt.

Mina ambitioner och mål är att bli så bra att jag blir etablerad i världseliten.