Nyttig tävlings helg i Ljungby! 

Hej! 

I helgen drog inomhus tävlingarna igång för egen del och i Ljungby! Jag hade Corneo och Alice med ! Skillnaden att komma in i deras smala ridhus ifrån stor utebana i Tyskland var ganska påtaglig! 

Mina elever har hela förra veckan fått träna inomhus och att hoppa hinder utmed väggen för att vara förberedda inför tävling. Jag åkte iväg till Hagahill och förberedde Corneo som inte tävlat sedan i Juni och det behövdes , även han tyckte det var läskigt att hoppa utmed väggen. Alice kunde jag inte ta med då jag var tvungen att rida henne några fler dagar innan hoppning då hon hade en lättare förskylning veckan innan och bara skrittade. 

Corneo hoppade strålande och felfritt på fredagen i 130 och Alice gjorde just det dom andra tränat på … Smet på ett hinder som stog utmed väggen i samma klass ! Dessutom över pigg och inte så ridbar pga sista veckornas uteblivna pass ! 


På lördagen byggdes en ganska lång och för unghästarna väldigt teknisk bana i 130 , Corneo var lite mattare i sprången och fick 8 fel men en bra runda för övrigt! 

Alice tog jag ut på morg och lunchen och rastade och hon var mer i luften än på marken .. När det var dags för hennes klass var känslan lite mer ridbar än dagen innan men fortfarande lite för laddad. Vi hoppade en 140 där hon rev utsprånget i 3 kombinationen där vi hade lite för mkt fart , men förövrigt en fin runda. 

Corneo fick stå över söndagen då detta var hans första tävling sedan i Juni! Alice hoppade en 140 på morg där jag för första gången denna helgen kände att jag kunde ” rida” henne på framridningen emellan hand och skänkel ! Inne på banan kom riktigt fina språng men ett missförstånd på en linje på 14 meter då jag tog för hårt i henne resulterade i en halt ist för en halv halt .. Väldigt irriterande då hoppningen var magisk. 

Jag efteranmälde och debuterade 150 då formen kändes kanon och hon gjorde det mycket enklare än vad jag trott, sprang förbi vattenmattan ( missförstånd igen) och ett ner på en bana med 14 språng !

Denna helg blev inte resultatmässigt så bra men erfarenhetsmässigt ovärderligt! 

Det är viktigt att även se tävlingen som träning och uppbyggnad! 

Nu en helg med jobb för mig och paus för hästarna och sen Flyinge indoor! 

Ha en toppen vecka ! :-) 

Annsie 

Corneo på promenad i Ljungby skogen!